Wat is Capoeira ?

Capoeira is een gevarieerde sport ontstaan uit de tijd van de slaven. In BraziliŽ mochten de slaven vroeger niet vechten, maar omdat te verbergen werden er behalve vechtbewegingen ook muziek gemaakt, zodat het leek alsof ze aan het dansen waren, maar ondertussen werden er diverse vechtsporttechnieken uitgevoerd.

Bij onze groep leer je een combinatie van vechtsporttechnieken, dus diverse trappen en ontwijkingen, je leert muziek te maken door middel van het spelen van diverse instrumenten. We kennen o.a. de berimbau, een instrument met stok, snaar en kalebas, de pandeiro, een soort van tamboerijn en de atabaque, een soort van drum.  Ook leer je diverse Braziliaans portugese liedjes te zingen en daardoor ga je ook wat meer van de Braziliaans Portugese taal leren. Verder zijn er ook mogelijkheden voor acrobatiek, maar dit is uiteraard op je niveau aangepast.

De trainingen zijn geschikt voor jong en oud. Je hoeft niet lenig te zijn, dit gaat door de trainen allemaal beter. Ook al heb je nooit aan acrobatiek gedaan of aan sport. We leren je de bewegingen om je eigen tempo aan.